سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نسیم باد صبا دوشم آگهی آورد...

تارنمای علوم ارتباطات اجتماعی

2) ارتباطات رسانه ای

الف) ارتباطات رسانه ای در شاخة خبر

1) ذکر منبع خبر

2) برخورداری از ارزشهای خبری

3) استفاده از سبک های خبری

4) تیتر و روتیر خبری ...


5) سرعت در ارسال خبر

6) درست نویسی و نشر مناسب

7) مختصر و مفید بودن متن خبر

8) روشن و رسا بودن و عدم ابهام

9) داشتن فرم منظم خبری

10) میزان و نحوة انعکاس خبر در نشریات

ب) ارتباطات رسانه ای در شاخه جوابیه

1) سرعت در ارسال جوابیه

2) لحن و گفتار مثبت و مؤدبانه در جوابیه

3) کامل و جامع بودن نوع جوابیه

4) داشتن تیتر مناسب

5) ذکر نام و تاریخ و شماره نشریه

6) درست و صحیح نویسی جوابیه

7) مختصر و مفید بودن جوابیه

8) روشن، واضح و صریح بودن جوابیه

3) انتشارات

1) وجود خلاقیت و برجستگی در کار

2) نحوه برجسته سازی مطالب مهم

3) رعایت قانون مطبوعات

4) انطباق کلی مطالب با اهداف سازمان

5) تنوع مطالب و نزدیکی به اهداف

6) مشخص بودن محل درج مطالب

7) کیفیت مطالب مندرج و ارزش آنها

8) شخصیت مداری یا سازمان مداری در نشریه

9) استفاده از طرح ها و تصاویر مناسب

10) طراحی و صفحه آرایی و ویرایش خوب

11) تناسب قطع و اندازه و زمان انتشار نشریه

12) طراحی روی جلد و انطباق آن با ماهیت سازمان

4) آموزش

1) مشخص بودن طول دوره آموزش

2) داشتن سرفصل و منابع آموزشی کارآمد

3) دعوت از اساتید برجسته و خبره

4) فراهم آوردن جزوات آموزشی و کمک آموزشی

5) برگزاری آزمون در پایان دوره آموزشی

6) اعطای گواهی نامه و اعلام ریز نمرات پایان دوره

7) اشتراک نشریات علمی تخصصی

5) نظرسنجی

1) چگونگی تدوین طرح تحقیق

2) چگونگی ترتیب مراحل تحقیق

3) چگونگی گردآوری و تنظیم اطلاعات

4) چگونگی نظرسنجی و نمونه گیری

5) تنظیم و استخراج جداول یک بعدی و دو بعدی

6) انجام آزمون فرضیه ها

7) بهره گیری و بهره برداری از نمودارهای آماری

8) نحوة تجزیه و تحلیل اطلاعات و داده ها

9) چگونگی ارائه راه حلها و نتیجه گیری

10) ذکر ضمایم (فهرست ها، منابع، پرسشنامه ها و ...)

11) میزان توجه و اهمیت دادن به موضوع

12) وجود خلاقیت و برجستگی در کار

13) هماهنگی و همسویی موضوع مورد تحقیق با اهداف روابط عمومی

روابط عمومی، وظایف، کارکرد

با توجه به مطالبی که پیشتر در ارتباط با فعالیت و کارکردهای روابط عمومی ذکر شد، در اینجا سعی می کنیم این مطالب بیشتر بسط داده و تشریح شود. لازم به ذکر است انشاءا.... تلاش خواهیم کرد در جزوات بعدی هریک از این وظایف را به طور جداگانه مورد بررسی قرار دهیم.

ارتباط با رسانه ها

ارتباط روابط عمومی ها با رسانه ها، یکی از وظایف اصلی روابط عمومی است؛ به گونه ای که یکی از تعاریف روابط عمومی، آن را کابرد خردمندانه «رسانه ها» برای نفوذ در «افکار عمومی» می داند. بنابراین توفیق روابط عمومی در تاثیرگذاری کامل بر افکار عمومی نیازمند بهره برداری بهینه از ارتباط سنتی، رسانه ای و مستقیم است. وسایل ارتباط جمعی با داشتن ویژگی هایی نظیر سرعت انتشار پیام، گسترة توزیع پیام، افزایش گیرایی و جذابیت پیام و نیاز نداشتن به صرف هزینه های زیاد، از قابلیت شایان توجهی برای کاربرد در روابط عمومی برخوردار هستند، به عبارت صریحتر روابط عمومی بدون کاربرد رسانه ها ، نمی تواند به اهداف خود دست یابد و برای توفیق خود، محتاج و نیازمند ارتباط اصولی با رسانه هاست. تأمل در کارکردهای رسانه ها و روابط عمومی، نشان می دهد که این دو از لحاظ شیوه های کاری و اهداف، دارای شباهت و فصل های مشترک زیادی هستند که در زیر به برخی از آنها اشاره می شود.

1اطلاع رسانی: یکی از وظایف اصلی رسانه ها، اطلاع رسانی به مردم است. رادیو، تلویزیون و مطبوعات، هر روز انبوهی از اطلاعات و پیام ها را به صورت نوشته یا صدا و تصویر در قالب های مختلف همچون خبر، گزارش، مقاله، مصاحبه، فیلم، نمایش و .... به مردم عرضه می کنند. از طرف دیگر، مطالعة شرح وظایف روابط عمومی حاکی از آن است که روابط عمومی نیز همچون رسانه ها، درصدد اطلاع رسانی است و این از وظایف عمدة آن محسوب می شود.

2) تاثیرگذاری بر افکار عمومی: تاثیرگذاری بر افکار عمومی و جلب توجه آن، از اهداف مشترک رسانه ها و روابط عمومی است. همچنین، هردو، از افکار عمومی تاثیر پذیرفته و سعی دارند برای کارآیی بیشتر، پس فرمت های آن را درباره عملکرد خود بررسی کنند.

3) مخاطبان یکسان: رسانه ها و روابط عمومی دارای مخاطبان یکسان هستند که همانا مردم می باشند گرچه ممکن است که روابط عمومی با هدف تاثیرگذاری خاص، مخاطبان خود را به طبقات مختلف تقسیم کرده و دایره و شعاع پیام آن محدودتر از رسانه ها باشد.

4) استفاده از فنون و ابزارهای مشترک: رسانه ها و روابط عمومی هردو از فنون و ابزارهای یکسان استفاده می کنند. استفاده از عکاسی، تصویربرداری، نویسندگی، خبرنویسی، گزارش نویسی، گرافیک، طراحی و ... بخشی از فنون و ابزارهای مشترکی هستند که این دو به کار می برند.

آموزش در روابط عمومی

آموزش کارکنان روابط عمومی و بهسازی توان علمی ? تخصصی آنان، یکی از امور بسیار ضروری در روابط عمومی است. بایستی با کاربرد شیوه های مختلف کوشید تا کارکنان روابط عمومی پیوسته با آخرین مطالب علمی روز در زمینه های روابط عمومی و ارتباطات آشنا شوند.

1) اشترک نشریات تخصصی روابط عمومی: در حال حاضر در کشور چندین نشریه تخصصی در حوزه ارتباطات و روابط عمومی چاپ و منتشر می شود روابط عمومی ها بهتر است این نشریات را برای کارکنان خود تهیه کنند و در اختیار آنان قرار دهند تا از این طریق، آنان پیوسته از مطالب تخصصی و آموزشی استفاده کنند.

2) برگزاری سخنرانیهای تخصصی: با دعوت از صاحب نظران و استادان رشته ارتباطات و روابط عمومی می توان کارکنان روابط عمومی را با تازه ترین نظریه ها و تجربیات روابط عمومی آشنا کرد.

3) برگزاری همایش آموزشی: در این روش، تعدادی از افراد صاحب نظر در زمینه روابط عمومی درباره یک موضوع خاص از موضوعات مربوط به روابط عمومی به ایراد سخنرانی می پردازند و کارکنان از این طریق، اطلاعات خود را در زمینه های مختلف عمق می بخشند.

4) انتشار نشریه های آموزش ادواری یا موردی: انتشار نشریه آموزش ادواری می تواند یکی از راه کارهای آموزشی باشد، با این وصف، دست کم می توان به انتشار نشریات موردی درباره یکی از موضوع های مربوط به روابط عمومی اقدام کرد.

5) برگزاری دوره های کوتاه مدت آموزشی: برگزاری این گونه دوره ها بویژه برای کارشناسان رشته های غیر مرتبط با روابط عمومی و کارکنان ساده و نیز عمق بخشیدن و نوسازی معلومات تخصصی کارشناسان دارای مهارت های علمی دانشگاهی درباره روابط عمومی و ارتباطات نیز ضروری است. اجرای چنین حوزه هایی، هم شعور علمی و تخصصی کارکنان را افزایش می دهد و هم با احتساب آن در ارتقای گروه شغلی، آنان از انگیزشی کافی برخوردار خواهند شد.

پایان قسمت دوم ....




[ یکشنبه 92/3/5 ] [ 4:47 عصر ] [ مریم وفا ]

نظر

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه